Højsletgaard - Jagtbrugshundekennel

Vi får tjekket tandsæt og bid ved vores dyrlæge, ingen fejl eller mangler ved de hunde….

Wista tænder 2

Foto herover : Wista von Holschendorf DK02295/2016 ved dyrlægen. (19.09.2017)

Vi har for år tilbage haft en uheldig episode på en udstilling i Danmark, hvor en af vore hunde uretsmæssigt blev belastet med tandfejl. Denne hund havde ingen fejl eller mangler ved bid og tandsæt.

Vi er blevet klog af skade, og får nu alle vore hunde tjekket ved dyrlægen, som så udfærdiger attester på korrekt bid og tandsæt. En hund med korrekt bid, skal have 42 tænder og saksebid.

Alle vore avlshunde er fuldtandet og har saksebid, dette er et af de avlskrav vi stiller til vore hunde inden de indgår i avl.

Ved dyrlæge besøg d. 14. september 2017 blev Wista von Holschendorf, Højsletgaard`s Olivia og Zilla von der Schleppenburg fundet at være fuldtandet og have korrekt saksebid. Dvs at uanset fejlbedømmelser af udstillings dommere, så ved vi at vore hunde har korrekt bid og er fuldtandet.

Wista von Holschendorf blev igen d. 19. september 2017 undersøgt hos dyrlæge. Denne dag blev hun lagt i narkose. Årsagen til flere kontrol/tjek er en fejlbedømmelse på en DGK udstilling i Frederikshavn. Også denne dag havde Wista 42 blivende tænder og havde korrekt saksebid.