Højsletgaard - Jagtbrugshundekennel

Planlagte kuld

Vi har d.01.01.2019 parret Højsletgaards Quetana med DELSSG, DKUCHg Højsletgaards Jägermeister.

Foto herover: Højsletgaards Quitana.

Vores unge Quitana har bestået skudfasthedtest, spurlautprøve med 100 p, max. og egenetshedstest på vildsvin. Hun er pga forældrestaus CRD-PRA fri, OI fri(Glasknockenheit). Hun er rygundersøgt med K3, og øjenlyst u/anmærkninger. Tandsæt er kontrolleret hos dyrlæge og der forligger attest på fejlfrit saksebid med 42 blivende tænder. Quetana vejer ca 4,1 kg hun er sort m/ brune aftegn, med et næsten trimmefrit hårlag.

Foto herover: DELSSG, DKUCHg Højsletgaards Jägermeister.

For yderlige info om Jägermeister se under “Avlshanner”.

Vores DKBRCHg Højsletgaards Comtesse vil i sin kommende løbetidforår 2019) blive parret med enten DKBRCHg Matze von Holschendorf eller Faust vom Alten Friedrick.

Foto herover: DKBRCHg Højsletgaards Comtesse.

Vores lille brune Wista von Holschendorf vil i sin kommende løbetid(forår 2019) blive parret med enten DKBRCHg Matze von Holschendorf eller Faust vom Alten Friedrick.

Foto herover: Wista von Holschendorf med sit første kuld hvalpe i 2017.

Vi ønsker selv at beholde en tævehvalp efter både Comtesse og Wista.

DKBRCHg Matze von Holschendorf kan ses under menupunktet “Gravhunde”, “Avlshanner”.

Vi forventer at Højsletgaards Olivia skal parres i løbet af 2019, sansynligvis forår/sommer. Avlspartner til Højsletgaards Olivia vil sansynligvis være DELSSG Uso von Holschendorf eller GBSG Toti von Wilden Jäger.

Foto herover: Højsletgaards Olivia.

 

Avlsplan for Westfalenterrier (WFT) kuld i 2019.

Vi forventer at få 2 kuld WFT i det tidlige forår 2019.

Begge vore tæver vil blive parret i Tyskland med hanhunde som er ført på jagtlige prøver, såvel som de bliver brugt på praktisk jagt. Både hanhunde og tæver vil være DNA testet for PLL (Primary Lense Luxation) og vil være fri (N/N).

Foto herover: Nina og Nike vom Abrooksbach.

Nina vom Abrooksback er ført på Zucht und AnlagePrüfung med 162 point.
Nike vom Abrooksback er ført på Zucht und AnlagePrüfung med max point 172.

Begge tæver har i deres første jagtsæson (2017 – 2018) haft over 40 jagtdage på bevægelses- og trykjagter i DK, DE og SE. I sæson 2018 – 2019 vil de opnå ca samme antal jagtdage. Begge hunde arbejder med al hårvildt fra hare til elg og vildsvin. Begge tæver er spurlaut. Deres hals er høj, klar og nuanceret, alt efter hvorlangt de er efter vildtet de driver med, eller om de har standhals.

Sansynlige avlspartnere til Nina og Nike vil være Lugo von der Borg og Flint von der Borg. Begge hanhunde har vi set og oplevet på jagt og på kennelen i Tyskland.