Højsletgaard - Jagtbrugshundekennel

Planlagte kuld

 

 

 

 

 

Vi forventer Ruhårede Dværggravhunde hvalpe forår/sommer 2022 efter bla. Højsletgaards Samantha Fox og Højsletgaards Artemis.

 

Herover ses Sfk, Sp, BhF/K 95, Højsletgaards Samantha Fox.

Samantha Fox er rygundersøgt, øjenlyst u/anmærkninger, undersøgt for Patella Luxation, gentestet for OI (Glasknockenheit) og CRD PRA , begge testresultater viser at hun er fri og dermed ikke anlægsbærer.

Samantha Fox har på avlsskuer i Tyskland tandattest og haleattest uden anmærkninger, dvs at hun er fuldtandet, har korrekt bid(42 tænder) og ingen haleknæk. Samantha Fox har af jagtlige prøver skudfasthed, Spurlaut prøve og Gravprøve i oplærings/prøve grav på levende ræv, hun bruges overvejende på store driv- og bevægelsesjagter som drivende hund. Samantha Fox arbejder særdeles godt på vildsvin med forstand og god standhals.

Samantha Fox er både familie- og jagthund hos os.

 

Foto herover: Sfk, Sp, BhF/K95 EsW Højsletgaards Artemis.

Artemis er rygundersøgt, øjenlyst u/anmærkninger, undersøgt for Patella Luxation, gentestet for OI(Glasknockenheit) og CRD-PRA. Begge gentest viser at Artemis er fri og derfor ikke anlægsbærer.

Artemis har været ført på avlsskue i Tyskland, har her opnået V(exelent) med fejlfri hale og tandattest, dvs 42 blivende tænder og korrekt bid.

På jagtlige prøver har hun bestået skudfasthed, Spurlaut, BhF/K95 gravprøve på ræv i oplærings-prøvegrav, desuden har hun egnethedstest på vildsvin. Artemis bliver brugt som drivende hund, hun er energisk og driver med en høj lidt skinger hals. Hun har et stort effektivt søg og er en god vildtfinder. På rovvildt i grav er hun virkelig en hund, der har passion og skarphed overfor rovvildt.

Som familiehund er Artemis stille, rolig og en meget kærlig hund, hun nyder at opholde sig hos os ligesåvel som hun gerne vil være aktiv i feks de store løbegårde med at undersøge området og grave.