Højsletgaard - Jagtbrugshundekennel

Aktuelle kuld

Information om alle hvalpekuld der opdrættes på Højsletgaard:

Alle Ruh. Hønsehunde-, Ruhårede Standard og Dværggravhundehvalpe bliver stambogsført i Dansk Jagthunde Registrering(DJR) Alle gravhundehvalpe bliver stambogført efter den størrelse som tæven til kuldet har. Gravhunde kan flyttes fra en størrelsesvariant til en anden efter 15 mdr`s alderen.
Westfalenterrie hvalpe bliver stambogført i Verband der Züchter und Freunde der Westfalenterrie (WZFWT e.V.) i Tyskland. Vi overholder WZFWT´s stambogsføringsregler, hvor det som minimum kræves, at en af forældre hundene skal have en jagtlig prøve/test inden avl.

Alle hvalpe bliver chippet og registreret i Dansk Hunderegister.

Alle hvalpe bliver dyrlæge kontrolleret ved slutningen af deres 7 leveuge. De får 1 x vacc.(Parvovirus, hundesyge, leverbetændelse og parainfluenza) Se “Hvalpepakken” herunder. Der udføres dyrlægetjek, hvor der udfærdiges sundhedsbog med kontrol af psyke og almen sundhed, hjertelyd etc. Ingen hvalpe bliver overdraget hvis der forefindes fejl eller mangler.

Alle hvalpe får her på Højsletgaard den omsorg og pleje som kræves, for at de vil blive gode familie og evt jagthunde. De bliver socialiseret og stimuleret, således de er klar til at begå sig efter de er flyttet fra tæven og os.
Hvalpene bliver fodret med et kvalitets hvalpefoder, hvori der indgår alle de nødvendige vitaminer og mineraler for at danne gode og stærke knogler, tænder mm.
Efter dyrlæge anbefaling bliver hvalpene behandlet med ormekure.

Ved overdragelsen til hvalpenes nye familier gør vi således:

Købs- og handelsaftale gennemgåes af køber og sælger i samråd og denne underskrives at begge parter.
Der gives information om pasning og pleje af den nye hvalp, herunder infomation om fodring.
Pasningsvejledning udleveres.(oftest er denne sendt pr mail inden reservation af hvalp eller ved besøg)
Fodervejledning udleveres.
Faktura udleveres.
Sundhedsbog udleveres og gennemgåes af køber og sælger i samråd.(Sundhedstjek med udfyldt sundhedsbog er foretaget af dyrlæge)
Vejledningen “Gode råd og information” fra kennel Hoejsletgaard udleveres.
12 kg Hike kvalitets hvalpefoder udleveres.
250 ml Lakseolie udleveres.
400 g trænings godbidder udleveres.
Hvalpetæppe udleveres.(tæppe som har lagt i hvalpekurven med duft af tæven/søskende).
1 x Basisvaccination mod Parvovirus, Hundesyge, Leverbetændelse og Parainfluenza er foretaget af dyrlæge lige inden hvalpene er 8 uger gamle. Ved dette dyrlæge besøg udfærdiges sundhedsbog, hvor dyrlægen tjekker hvalpene for fejl eller mangler, samt hvalpens psyke. Vi gør opmærksom på at stamtavle, reg. Dansk Hunderegister, chipmærkning,sundhedstjek, foder, lakseolie etc ikke er en del af hvalpen`s pris.

Som opdrætter forbeholder vi os ret til at fravige et salg af hvalp til hvalpekøbere, hvis der er fejl eller mangler ved den aktuelle hvalp eller køber og hvalp ikke matcher hinanden.

Som sælger påtager vi os intet økonomisk ansvar/forpligtelser når hvalpen er overdraget til køber. Dvs at køber selv skal påberegne udgifter til foder, vaccinationer, forsikringer,trimning, dyrlægeudgifter herunder udtrækning af tilbageholdte mælketænder mm. Vi gør opmærksom på at en færdig udviklet hund kan afvige i forhold til de størrelser der er angivet i racestandarden for den aktuelle race. Vi sælger ikke hvalpe/hunde til udstillings- eller avlsbrug.

Vi udvælger ikke hvalpene til køber, eller fastholder køber i et køb af hvalp/hund, selv om køber skulle have erlagt er forskudsbeløb. Vi rådgiver gerne køber i et valg af hvalp.

Vi gør opmærksom på, at der ikke fortrydelsesret på køb af dyr, men vi vil gøre hvad vi kan, hvis køber står i en uheldig situation efter købet/overdragelsen.

Vi forventer at kommende købere har sat sig ind i det, at købe og eje et levende dyr, og det ansvar og de forpligtelser dette medfører. Læs evt pasningsvejledningen for den race som er aktuel for netop den dig/jer.

Særligt for gravhunde: Vi rygundersøger vore gravhunde, denne undersøgelse er ikke en gentest. Dvs at hvalpe efter rygundersøgte forældrehunde i sjældne tilfælde kan udvikle diskusprolaps.

Vi håber og troer, at med en god dialog imellem opdrætter og hvalpekøber, så vil den hvalp I eventuelt køber hos os, få et godt og forhåbentligt langt indholdsesrigt liv, til glæde og gavn for både hund og ejer.

Kontakt os på mail eller telefon for yderligerer informationer om kommende kuld.